Cum alegi in functie de dimensiuni saltelele de pat pentru copii si adulti

Cum alegi in functie de dimensiuni saltelele de pat pentru copii si adulti

Atunci cand alegi salteaua de pat, trebuie sa iei in considerare tipul produsului, materialul din care este confectionat si pozitia in care obisnuiesti sa dormi.

De asemenea, dimensiunea saltelei trebuie sa fie adaptata nevoilor tale, insa nu este tocmai usor sa identifici marimea ideala.

Este necesar sa se adapteze cu usurinta fiecarei parti a corpului pentru a nu crea tensiune la nivelul spatelui sau disconfort pentru coloana cervicala.

Iata cateva detalii care te vor ajuta sa alegi salteaua potrivita de pat, in functie de dimensiuni .

Saltea pentru copii


Pentru patuturile bebelusilor sunt recomandate, in general, saltelele de 60 x 120 cm, cu lungimea putand varia pana la 140 cm. Din motive de siguranta, saltelele pentru bebelusi sunt mai rigide decat cele ale adultilor si se potrivesc micutilor pana ce cresc mai mari.

Pentru copiii de peste 2 ani, cele mai populare sunt produsele cu dimensiunile 80 x 160 cm. Lungimea acestei saltele poate varia pana la 190 cm.

Daca patul are balustrada, alege o saltea cu o inaltime maxima de 13 cm. Tine cont de faptul ca salteaua din camera copiilor trebuie sa permita pielii delicate a acestora sa transpire si sa respire. De asemenea, salteaua trebuie sa elimine presiunea pe care o pot exercita corpurile in crestere.

Saltea pentru adolescenti


Cand vine vorba de adolescenti, cea mai comuna latime pentru saltele este cea de 90 cm. Acestea se potrivesc in majoritatea dormitoarelor si in paturile supraetajate. Intr-o camera spatioasa, latimea saltelei poate ajunge pana la 120 cm.

In ceea ce priveste lungimea, de regula aceasta trebuie sa fie cel putin cu 10 cm mai mare decat inaltimea persoanei care doarme in pat. Adolescentii se dezvolta foarte repede, de aceea este recomandat sa optezi pentru un model mai lung decat inaltimea lor actuala.

Saltea XL pentru adolescenti


...

Citeste continuarea articolului aici: Cum alegi in functie de dimensiuni saltelele de pat pentru copii si adulti.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze